Eternal optimist

Det är verkligen svårt att hitta fina beiga nagellack. Jag är rätt nöjd med Samoan Sand från OPI, men jag skulle vilja ha något som är aningen mindre grådaskigt. För ett par veckor sedan köpte jag Eternal Optimist från Essie, och i dag testade jag det för första gången, Men nja, jag vet inte riktigt om det var så mycket att hänga i julgranen. Det var väl helt okej, men jag hade önskat att det var lite ljusare och gräddigare i färgen. Jag tycker att det är lite för rosa på ett sätt som för tankarna till de lack min mamma brukade använda på somrarna när jag var liten. Jag inser när jag skriver det här att den typen av associationer faktiskt är ganska eftersträvansvärda, men det är inte riktigt vad jag är ute efter just nu. Jag vill inte ha en glad färg, utan en dämpad, dimmig, drömsk färg. En färg som man föreställer sig att Marilyn Monroe hade på sina naglar när hon satt osminkad i soffan och läste Arthur Millers manus.

bild-1

 

Bild: Två lager Eternal Optimist från Essie.


Katarina

Katarina

Jag tillbringar mina dagar med att skriva och redigera text. Jag tycker att det är vackert med det hela och rena, starka och friska. Jag kan inte leva utan mina pärlor, min kashmir och mina oljor.

, , , ,


5 svar på Eternal optimist

 1. Therese
  Therese 27 april, 2013 at 8:49 e m #

  Jag är mycket intresserad av den här kategorin färger. Jag har kört med Mavalas ”Velvet” ganska länge, det är en bra liksom icke-färg (när man googlar bilder på den ser den väldigt olika ut, från rosa till beige, men så är den väldigt svårbeskriven också… men den tycker jag är gräddig. Dessutom billig).
  Annars gillar jag lite smutsiga rosa färger, som rosa som någon stuckit ner en smutsig pensel i. Max Factors ”Candy Rose” är min senaste favorit i den kategorin. Typ så här – http://bit.ly/15PPNuG – fast lite ljusare.

  • Katarina
   Katarina 28 april, 2013 at 1:09 e m #

   Men om du gillar rosa som ser ut som att någon stoppat ned en smutsig pensel i den, så tror jag verkligen att du skulle gilla Eternal Optimist! En annan sak som jag tycker är svårt med den här typen av rosa färger är att de upplevs väldigt olika beroende på vad man har för hudfärg. Och inte sällan ser min händer liksom lite torra och nariga ut om jag har ”fel” färg på nagellacket.

 2. Therese
  Therese 27 april, 2013 at 8:50 e m #

  PS, tycker att Eternal Optimist ser fin ut! Och att det är en väldigt bra tanke med nagellack Marilyn Monroe skulle ha kunnat bära när hon läste Arthur Millers manus!

 3. Kajak 2 mars, 2014 at 2:58 e m #

  Jag letar alltid efter fina nagellack i hudtoner! Har hittat ett superbilligt i nåt slags realåda nånstans som är fint – ”Miyo” i färgen ”nude”. Korkat och rasistiskt namn, givetvis, men väldigt fin färg. Har en hangup på scenen i Gudfadern när Al Pacino och hans unga brud ska ha sin bröllopsnatt och hon tar av sig kläderna och liksom saknar bröstvårtor. Tror att de är översminkade i ett anfall av sjuttiotalsprydhet, men det är hur som helst väldigt konstigt, lite obehagligt och rätt vackert. Gillar när naglarna känns så om det makes sense.

  • Katarina
   Katarina 2 mars, 2014 at 7:14 e m #

   Jag gjorde kopplingen till bröstvårtor när jag skrev om det här lacket i inlägget ”Mamelone Rose”! Tycker mycket om olika bröstvårtstoner. Antagligen handlar det om att hud har en speciell…hudlyster, en yta som får alla hudfärger att se varma och mättade ut.

Kommentera