Stor & liten

eight hour cream
Jag gillar nästan allt med Elizabeth Ardens Eight Hour Cream. Den är jättebra för mina läppar och de blir fint glansiga av den, jag tycker om förpackningen och känslan av att den verkligen är en klassiker. Jag blir liksom glad av att ha den i mitt hem! Jag brukar ha den stående på sängbordet och tänka att nu ser det minsann ut som att det bor en kvinna med klassisk, god smak i det här hemmet. (Jag är pyttelite tveksam till den speciella doften. Eller: egentligen tycker jag om den. Jag tycker att den doftar nytjärad brygga, en doft som påminner mig om något i min barndom, även om jag inte direkt kan minnas några nytjärade bryggor i den. Ska jag vara helt ärlig är jag mest lite tveksam till hur doften emottas av män, så jag brukar låta bli att använda Eight Hour Cream om jag ska på dejt… trots att bra män rimligtvis borde gilla doften av nytjärad brygga..? Ursäkta denna SATC-utvikning.)

Nyligen såg jag att det hade lanserats ett lip balm i Eight Hour-serien, och trots att det egentligen var väldigt dyrt för att vara så lite (250 kr för 14,8 ml) köpte jag det en dag när jag fått lön och var glad. Det innehåller spf 20, vilket inte den vanliga Eight Hour-krämen gör, så det tyckte jag lät bra.

Men jag är inte imponerad av Eight Hour Cream Nourishing lip balm. Det är liksom inget särskilt med det alls. Färgen är som en mer utspädd variant av originalets mysiga kolasås/bärnstens-nyans, och på läpparna känns det som vilken vaselin-produkt som helst (det ingår sådant som bivax, honung och vattenkrasse i innehållsförteckningen, men huvudingredienserna i Eight Hour Cream-lip balmet är polybuten, som brukar ingå i läppstift, och även i till exempel motorolja och plaströr, och petrolatum, som är detsamma som vaselin). Trots att den är gjord speciellt för läpparna tycker jag att originalkrämen är en mycket bättre läpprodukt, och jag skulle hellre se att det var den som förpackades i den lilla läpp-appliceringsvänliga tuben och förseddes med spf 20. Kanske är lip balmet dejtvänligare (det doftar mycket svagt av mandel), men utöver solskyddsfaktorn tycker jag inte att det finns några fördelar med det. Inte ens känslan av glamour gör mig glad, det känns mest som att jag har betalat alldeles för mycket för ett helt vanligt, halvbra lip balm.


Therese

Therese

Jag tillbringar mina dagar med att skriva. Jag tycker att det är vackert med kroppar, filmer som utspelar sig på rivieran, tidig renässans och ögonbryn. Jag kan inte leva utan nagellack och tröjor i ull.

, , ,


No comments yet.

Kommentera