Footylicious, del 2

foot1

Så, jag förstår att ni undrar om mina fötter har fjällat. Det har de! Jätteäckligt har det varit. De har sett ut som två bleka urtidsfiskar med läskiga små fenor åt alla håll och kanter. Nu bor jag själv, men jag kan föreställa mig att Footner kan ha påfrestande påverkan på även det bästa samboskap – ”Kan du dammsuga upp din döda hud tack!”.

Först blev mina fötter liksom oerhört torra och raspiga, sedan började de fjälla, efter ungefär en vecka. Själva fjällandet pågick även det i ungefär en vecka. Värt att tänka på kan vara att fjällandet försiggår även på ovansidorna av fötterna, så har man sociala sammanhang som innebär nakna fötter i öppna skor bör man undvika Footner under två veckor innan (eftersom denna majmånad varit generös med bara fötter-vänliga temperaturer är det kanske redan i senaste laget att göra den här behandlingen inför sommarsäsongen, men vi lever ju å andra sidan i ett lynnigt klimat).

Men så väldigt effektivt var ändå inte Footner. Där min hud är som hårdast – under själva trampynorna framme på fötterna – bet inte den här behandlingen. Resten av mina fötter – till exempel hälarna – är dock mjukare och mysigare än på länge. Men tjock hud på fötterna bildas ju av en anledning, som en skyddsmekanism, så jag gissar att man får hålla på med Footner-behandling rätt ofta för att ha konstant mjuka fötter.

Var det då värt 239 kronor? Nej, absolut inte. När jag betalade denna summa hade jag rätt mycket pengar på kontot efter några månaders riktigt, okej betalt jobb. Idag, när jag nyss upptäckt att kontot åter ekar frilanstomt, skulle jag aldrig köpa en sådan överflödsprodukt som man måste säga att Footner är (jag äger ju redan fotfil och feta krämer). Det var kul att testa. Har jag råd gör jag antagligen om det nästa vår. Har jag inte råd kommer det att gå bra ändå.

 

Bild: Utsnitt ur William-Adolphe Bou­gu­ereaus The Bat­her, Wiki­pain­tings.


Therese

Therese

Jag tillbringar mina dagar med att skriva. Jag tycker att det är vackert med kroppar, filmer som utspelar sig på rivieran, tidig renässans och ögonbryn. Jag kan inte leva utan nagellack och tröjor i ull.

, ,


No comments yet.

Kommentera