Ny frisyr?

I juni ska jag klippa mig. Faktum är att så snart jag skrivit klart detta inlägg ska jag boka tid.

Har ni sett Real Housewives of New York? Jag tycker att Kelly Bensimon har så himla snyggt hår:

En annan kvinna med fantastiskt hår är Lena Olin:

Jag har snart samma längd som Kelly och Lena, men jag har en ganska mycket mörkare nyans på mitt bruna hår. För tre år sedan blekte jag hela håret för att kunna färga det rött. Sommaren med rött hår fick jag mer uppmärksamhet från män än under hela mitt liv. Min kollega sa att det var för att jag såg ut som en prerafaelitisk kvinna, och att männen därför förknippade mig med sex. Detta var inte kontentan av historien om när jag blekte håret, utan det jag ville berätta är att jag fortfarande lider sviterna av att ha utsatt håret för ett sådant slitage. Jag kommer aldrig mer i hela mitt liv att bleka håret. Dessutom undrar jag om frisyren ovan är för gammal för mig? Nu känner jag mig förvisso ungefär jämnårig med både Kelly och Lena, men det är jag inte. De är medelålders, 40 + i alla fall, och jag är ju bara 27. Vad tycker ni?


Anna

Anna

Konstvetare svag för parfym, fantasy och 1800-talspoesi som lägger alldeles för mycket pengar på hudvård. Länge leve barocken! Och kläder i ull.

, , ,


2 svar på Ny frisyr?

 1. Sofie
  Sofie 21 maj, 2013 at 1:05 e m #

  Jag har också haft en ”sommaren med rött hår”, och vet precis vad du menar om uppmärksamheten. Har även haft spridda höstar, vintrar och vårar med rött och ungefär samma mekanismer i samhället har reagerat på detta. Inför varje gång jag gått tillbaka till rött så har jag alltid satt mig ned och tänkt igenom det noggrant, ”Kan jag verkligen hantera konsekvenserna?!” osv. etc. mm. ”Sommaren med rött hår”, låter som en typ New England:sk chic lit.

  Frisyren är inte för gammal för dig!

 2. Anna
  Anna 21 maj, 2013 at 5:20 e m #

  Rött hår är ju så himla snyggt! Jag skulle gärna ha det igen, men det är som sagt inte värt slitaget…

  Åh vad bra! Jag tänker mig att den kommer att vara snygg trots minimal styling. Kanske önsketänkande…

Kommentera