Doften i Venedig

Om drygt ett dygn ska jag åka till Venedig. Jag har ald­rig varit i Venedig förut, och jag är inte sär­skilt för­tjust i att resa, så fast jag tyc­ker att det ska bli allti­ge­nom under­bart att se denna stad är jag just nu sjukt ner­vös: mest över flyg­re­san, men även lite all­mänt skär­rad över det brott från min var­dag­liga trygg­het som en resa inne­bär. Jag för­sö­ker att han­tera det här genom att ta med mig ganska myc­ket olika klä­der, för att ingen kris ska upp­stå på den fron­ten om väd­ret får för sig att växla, men jag kän­ner mig in i det sista lite osä­ker på hur jag ska se ut i Venedig.

Något i den här sti­len vore ju trevligt…

The Tourist

…eller, jag visar mest den där bil­den för att den är fin. Jag är i Venedig för jobb, och måste orka gå och stå myc­ket, och titta på sam­tids­konst, så att vara allt­för pif­fig dag­tid är nog bara att glömma. Dess­utom ska det regna näs­tan varje dag. Jag tän­ker mig lite mer så här…

the-tourist-angelina-jolie-4

…snäv svart kjol och tröja, bal­le­ri­nas­kor. Trench­coat vid neder­börd. Jag är lite rädd för att frysa — det ska inte vara sär­skilt myc­ket var­mare i Venedig än vad det är i Stock­holm, vil­ket jag tyc­ker är ytterst upp­rö­rande, så jag är intres­se­rad av att hålla mig varm och glad. För kvälls­tid tän­ker jag mig helt enkelt olika vari­an­ter på Den lilla svarta.

Men all­de­les nyss kom jag på att jag inte vet hur jag ska dofta. Utö­ver Annick Gou­tals Petite Chérie som åker med hade jag pla­ner på Etat Libre d‘Oranges Rossy de Palma som jag har tes­tat på senaste tiden, men den känns inte rätt. Kanske behö­ver jag en mysig doft för att värma mig om jag fry­ser? Jalai­nes Silk kanske, som jag har en liten prov­flaska av hemma? Men den är så… mas­tig. Det är ju för­som­mar. Jag öns­kar mig kanske Penhaligon’s nya doft Peo­neve, som alltså dof­tar pion… grun­dad med lite vaniljolja..? Nej, hur ska man dofta i Venedig? Jag tän­ker att kväl­larna kanske kom­mer att vara lite råa, fuktiga…

Angelina Jolie as "Elise" in Columbia Pictures' THE TOURIST.

…hur dof­tar denna kvinna? Jag vill dofta som hon.Bil­der: Ange­lina Jolie i fil­men The Tou­rist.


Therese

Therese

Jag tillbringar mina dagar med att skriva. Jag tycker att det är vackert med kroppar, filmer som utspelar sig på rivieran, tidig renässans och ögonbryn. Jag kan inte leva utan nagellack och tröjor i ull.

, , , , ,


6 svar på Doften i Venedig

 1. Katarina
  Katarina 26 maj, 2013 at 11:11 e m #

  Jag kän­ner igen mig så myc­ket i det här! Jag tyc­ker också att det är ång­est­lad­dat att resa. Det är där­för jag äls­kar Paris, för där har jag varit så pass många gånger att jag har bör­jat känna mig någorlunda hemma. Jag hit­tar i tun­nel­ba­nan, har ett favorit-boulangerie, och jag har avver­kat alla »måsten«.

  Sista bil­den på Ange­lina Jolie är så fin! Det ser ut att vara sådant väder och sådan tem­pe­ra­tur att hän­derna blir kalla och håret vindruf­sigt och loc­kigt av den fuk­tiga luf­ten. Man vill nog ha en par­fym som har­mo­ni­se­rar väl med huden, för just fuk­tig och kall hud dof­tar så himla gott helt på egen hand. Jag har f.ö. också ett prov på Jalai­nes Silk, men har inte hun­nit använda den än. Bara nam­net »Silk« gör att mina för­hopp­ningar är jättehöga!

 2. Therese
  Therese 26 maj, 2013 at 11:34 e m #

  Kata­rina, jag skulle också tycka att det var soft att åka till Paris, för det är typ den enda stad jag också kan. Men en helt ny stad… det gör mig skär­rad. Jag kän­ner mig så utläm­nad när jag reser, jag avskyr det.
  Och jaa, visst är det en fin bild. Jag tän­ker att det är exakt sådant väder som du också gör, och ja, vil­ken bra idé med något som har­mon­si­e­rar väl med huden… Jag gil­lar för­res­ten Silk också! Den påmin­ner om Vanilla, men är lite mus­ki­gare. Också väl­digt… kroppslig :)

 3. Therese
  Therese 27 maj, 2013 at 10:49 f m #

  Jag tror för­res­ten att hon kanske dof­tar som Cleans Skin! Lite fräscht, på samma sätt som frisk luft är fräscht, och lite kropp. Pac­kar ner den.

 4. Anna
  Anna 27 maj, 2013 at 10:28 e m #

  Det är roligt att vi är så lika, men ändå så olika. Jag loc­kas något enormt av att åka till nya stäl­len, och får tvärtom ång­est av att INTE bryta upp min var­dag då och då.

 5. Katarina
  Katarina 28 maj, 2013 at 8:24 e m #

  Anna: Haha, jag vet! Jag tänkte på det efter att jag pro­vat Sar­rasins och Vanilla — som ju du och The­rese tip­sade mig om — och det visade sig att de var de enda av alla par­fym­pro­ver jag beställde som jag verk­li­gen gillade.

 6. http://www.coin-generator.us/ 28 februari, 2017 at 5:52 e m #

  Dom­nule Turcescu,stiti ca tot ce faceti e apre­ciat si urma­rit de multi oameni carora le mai lumi­nati nela­mu­ri­rile ‚de aceia sus­ti­ne­rea nu va lip­seste pentru a con­ti­nua acesta munca.Nu e usor dar e necesar!Multumim!

Kommentera