Doften i Venedig

Om drygt ett dygn ska jag åka till Venedig. Jag har aldrig varit i Venedig förut, och jag är inte särskilt förtjust i att resa, så fast jag tycker att det ska bli alltigenom underbart att se denna stad är jag just nu sjukt nervös: mest över flygresan, men även lite allmänt skärrad över det brott från min vardagliga trygghet som en resa innebär. Jag försöker att hantera det här genom att ta med mig ganska mycket olika kläder, för att ingen kris ska uppstå på den fronten om vädret får för sig att växla, men jag känner mig in i det sista lite osäker på hur jag ska se ut i Venedig.

Något i den här stilen vore ju trevligt…

The Tourist

…eller, jag visar mest den där bilden för att den är fin. Jag är i Venedig för jobb, och måste orka gå och stå mycket, och titta på samtidskonst, så att vara alltför piffig dagtid är nog bara att glömma. Dessutom ska det regna nästan varje dag. Jag tänker mig lite mer så här…

the-tourist-angelina-jolie-4

…snäv svart kjol och tröja, ballerinaskor. Trenchcoat vid nederbörd. Jag är lite rädd för att frysa – det ska inte vara särskilt mycket varmare i Venedig än vad det är i Stockholm, vilket jag tycker är ytterst upprörande, så jag är intresserad av att hålla mig varm och glad. För kvällstid tänker jag mig helt enkelt olika varianter på Den lilla svarta.

Men alldeles nyss kom jag på att jag inte vet hur jag ska dofta. Utöver Annick Goutals Petite Chérie som åker med hade jag planer på Etat Libre d`Oranges Rossy de Palma som jag har testat på senaste tiden, men den känns inte rätt. Kanske behöver jag en mysig doft för att värma mig om jag fryser? Jalaines Silk kanske, som jag har en liten provflaska av hemma? Men den är så… mastig. Det är ju försommar. Jag önskar mig kanske Penhaligon’s nya doft Peoneve, som alltså doftar pion… grundad med lite vaniljolja..? Nej, hur ska man dofta i Venedig? Jag tänker att kvällarna kanske kommer att vara lite råa, fuktiga…

Angelina Jolie as "Elise" in Columbia Pictures' THE TOURIST.

…hur doftar denna kvinna? Jag vill dofta som hon.Bilder: Angelina Jolie i filmen The Tourist.


Therese

Therese

Jag tillbringar mina dagar med att skriva. Jag tycker att det är vackert med kroppar, filmer som utspelar sig på rivieran, tidig renässans och ögonbryn. Jag kan inte leva utan nagellack och tröjor i ull.

, , , , ,


6 svar på Doften i Venedig

 1. Katarina
  Katarina 26 maj, 2013 at 11:11 e m #

  Jag känner igen mig så mycket i det här! Jag tycker också att det är ångestladdat att resa. Det är därför jag älskar Paris, för där har jag varit så pass många gånger att jag har börjat känna mig någorlunda hemma. Jag hittar i tunnelbanan, har ett favorit-boulangerie, och jag har avverkat alla ”måsten”.

  Sista bilden på Angelina Jolie är så fin! Det ser ut att vara sådant väder och sådan temperatur att händerna blir kalla och håret vindrufsigt och lockigt av den fuktiga luften. Man vill nog ha en parfym som harmoniserar väl med huden, för just fuktig och kall hud doftar så himla gott helt på egen hand. Jag har f.ö. också ett prov på Jalaines Silk, men har inte hunnit använda den än. Bara namnet ”Silk” gör att mina förhoppningar är jättehöga!

 2. Therese
  Therese 26 maj, 2013 at 11:34 e m #

  Katarina, jag skulle också tycka att det var soft att åka till Paris, för det är typ den enda stad jag också kan. Men en helt ny stad… det gör mig skärrad. Jag känner mig så utlämnad när jag reser, jag avskyr det.
  Och jaa, visst är det en fin bild. Jag tänker att det är exakt sådant väder som du också gör, och ja, vilken bra idé med något som harmonsierar väl med huden… Jag gillar förresten Silk också! Den påminner om Vanilla, men är lite muskigare. Också väldigt… kroppslig :)

 3. Therese
  Therese 27 maj, 2013 at 10:49 f m #

  Jag tror förresten att hon kanske doftar som Cleans Skin! Lite fräscht, på samma sätt som frisk luft är fräscht, och lite kropp. Packar ner den.

 4. Anna
  Anna 27 maj, 2013 at 10:28 e m #

  Det är roligt att vi är så lika, men ändå så olika. Jag lockas något enormt av att åka till nya ställen, och får tvärtom ångest av att INTE bryta upp min vardag då och då.

 5. Katarina
  Katarina 28 maj, 2013 at 8:24 e m #

  Anna: Haha, jag vet! Jag tänkte på det efter att jag provat Sarrasins och Vanilla – som ju du och Therese tipsade mig om – och det visade sig att de var de enda av alla parfymprover jag beställde som jag verkligen gillade.

 6. http://www.coin-generator.us/ 28 februari, 2017 at 5:52 e m #

  Domnule Turcescu,stiti ca tot ce faceti e apreciat si urmarit de multi oameni carora le mai luminati nelamuririle ,de aceia sustinerea nu va lipseste pentru a continua acesta munca.Nu e usor dar e necesar!Multumim!

Kommentera