Fråga Hudterapeuten, del 2

 Skönhetskabinettet frågar Emelie Karlsson, hudterapeut.

Vad är ett vanligt fel du sett att folk gör? 
Det största felet som folk gör när det gäller smink är det klassiska att man valt fel ton på sin foundation. (Tyvärr är det även vanligt att man fått fel ton rekommenderad, så lita inte blint på någon som ”borde” kunna.) Folk tenderar att välja en både för mörk och för gul färg. Tänk på att du oftast har en mörkare färg i ansiktet, både pga rodnader och för att huden i ansiktet ständigt är exponerad för solen, och det du vill uppnå är samma färg på ansiktet som du har på halsen för att det ska se så naturligt ut som möjligt. Färgen i ansiktet ska alltså inte komma från din foundation utan den appliceras senare i form av rouge och/eller solpuder.

När det gäller hudvård så är det vanligt att folk inte har någon bra rengöring, utan lägger allt krut på sina behandlande produkter. Rengöringen är ett av de viktigaste stegen i din dagliga hudvårdsrutin, då du omöjligen kan uppnå maximal effekt av efterkommande produkter utan att huden är förbredd på rätt sätt.


Anna

Anna

Konstvetare svag för parfym, fantasy och 1800-talspoesi som lägger alldeles för mycket pengar på hudvård. Länge leve barocken! Och kläder i ull.

, , , ,


2 svar på Fråga Hudterapeuten, del 2

 1. Gunilla Berg 15 maj, 2014 at 4:21 e m #

  Hej!
  Jag undrar om det finns något sätt att få ljusare läppfärg, minnaturliga läppfärg är ganska mörkt röda, går nästan lite åt blått, och det är så svårt att få läppstift och gloss att bli som man önskar på läpparna. Jag hoppas innerligt att det finns något sätt att dämpa färgen permanent?

  Jättetacksam för tips!

  Vänligen

  • Anna
   Anna 20 maj, 2014 at 9:47 e m #

   Hej Gunilla! Jag vet inte på rak arm hur man åtgärdar detta men jag ska fråga Emelie. Men, har du provat att lägga litet flytande foundation på läpparna innan du applicerar läppstift? /Anna

Kommentera