Smicker på gatan

Igår blev jag stannad på gatan av en mycket tjusig kvinna i övre medelåldern. Hon var snygg på samma sätt som Meryl Streep är så bländande; ett sätt eller kanske manér som är omöjligt att anamma om man inte själv är i övre medelåldern och med en viss medfödd pondus. Kvinnan undrade var jag köpt min vackra klänning. Tyvärr är den köpt i San Francisco, dock inte vintage som hon först trodde, men jag blev så paff av smickret att jag inte kunde minnas märket. ”Men var har du köpt ditt snygga läppstift?” undrade hon då istället, och där hade hon tur ty det var mitt mest använda läppstift – Lady Danger från MAC. När kvinnan leende hälsat adjö, vände jag mig till min svägerska och sa ”Om jag hade en blogg skulle jag skriva om det här.*” ”Du har ju en blogg!” sa hon då, och det stämmer ju.

Förresten är klänningen som orsakade denna uppmärksamhet från Bettie Page Clothing, som gör otroligt snygga klänningar i retrostil.

*= Man blir kanske litet extra glad för komplimanger från främlingar när man har en 4-veckorsbebis och således litet mer hull än vad man brukar och helt sjukt mindre tid än vad man är van vid. Så litet tid att man till exempel går ut i hårknuten man sovit i. I tre nätter.


Anna

Anna

Konstvetare svag för parfym, fantasy och 1800-talspoesi som lägger alldeles för mycket pengar på hudvård. Länge leve barocken! Och kläder i ull.

, , , ,


2 svar på Smicker på gatan

  1. Therese
    Therese 27 maj, 2013 at 10:22 e m #

    Det ÄR verkligen så roligt med komplimanger från främlingar! Jag kan leva på det jättelänge. En gång kom en äldre herre fram till mig på bussen och sa: ”Vilket fint hår! Och vilken fin frisyr!”. Jag blev så glad! Det var dessutom också en dag då jag på intet sätt själv tyckte att det var något särskilt med min frisyr.

  2. Anna
    Anna 27 maj, 2013 at 10:32 e m #

    Ja, man blir verkligen glad! Just därför försöker jag ge komplimanger till främlingar, jag med. Är dock dålig på det, men jag minns att jag en gång berömt en expedit på H&M för att hon var så enormt vacker. Jag sa rätt ut ”Vad vacker du är!” och inget mer när hon gav mig min påse. Hon rodnade jättemycket.

Kommentera