Blå, blå är kärleken

bla

Jag ville mest visa en bild på mina tre senaste skönhetsköp, som alla råkar vara blå, och jag tycker om blå skönhetsprodukter… eftersom de känns rena och fräscha, tror jag. Så lättlurad är jag. Jag tycker till exempel illa om min knallgula Maybelline-mascara (ja, gul förpackning alltså, själva mascaran är svart) och jag ogillar att köpa tandkräm i annat än blå tuber eftersom någon dum del av min hjärna inte går med på att tandkräm i en röd förpackning kan göra tänderna lika rena som tandkräm i en blå. (Denna preferens har alltså estetiska, och inte politiska, grunder.) 

Jag försöker egentligen att ha shopstop eftersom stora utgifter ligger framför mig just nu, men NK började sin rea igår… så jag köpte en blå Shiseido-tub som typ ska skrubba bort mina porer, det blir kul! Jag återkommer med utvärdering. 155 kronor gav jag för den, vilket kändes rimligt. 

Till vänster står en kräm som ska göra mina läppar fylligare och se till att deras konturer förblir markerade, från italienska Collistar – ett märke jag aldrig testat tidigare, och som jag rafsade till mig på flygplatsen i Venedig för att jag kände för att köpa något. Jag är mycket intresserad av läppkrämer, trots att jag undantagslöst blir besviken. Clarins har en fet och mysig kräm i en glasburk som ska ha samma funktion som den här, den gillade jag eftersom den doftade så gott och hade samma konsistens som smörkräm, men den var verkligen skitdyr, och jag vet inte om den hade någon effekt heller. Efter två veckor med Collistar-krämen märker jag alltså inget resultat alls, den har en trist body lotion-aktig konsistens och är allmänt oimponerande. 

I mitten står min enda riktiga Venedig-shopping: handkräm från Santa Maria Novella. Jag brukar avsky citrusdofter, eftersom jag alltid tycker att de är stickande och jobbiga, men den här krämen doftar som något underbart citrongodis och är förpackad i en fantastisk porslinsburk och allt med den känns bara fint och mysigt. 


Therese

Therese

Jag tillbringar mina dagar med att skriva. Jag tycker att det är vackert med kroppar, filmer som utspelar sig på rivieran, tidig renässans och ögonbryn. Jag kan inte leva utan nagellack och tröjor i ull.

, ,


8 svar på Blå, blå är kärleken

 1. Anna
  Anna 19 juni, 2013 at 9:30 f m #

  Jag har haft den där Shiseido-skrubben, och min syster med! När jag var i Malaysia shoppade jag massor med Shiseido, som ju är mycket billigare i Asien. Jag tyckte att den var bra, min syster också, men jag upplever att mina porproblem är mer eller mindre konstanta. Det enda som tillfälligt mildrar dem är en ordentlig portömning eller kombinationen peeling + renande mask, men det är verkligen ett evighetsarbete det här med att få porslinshy…

 2. Anna
  Anna 19 juni, 2013 at 9:35 f m #

  Förresten fick titeln på detta inlägg mig att tänka på en av världens läskigaste tv-karaktärer Lucy Butler (från Millennium), som torterar unga män och under tiden spelar Love Is Blue för dem non stop: http://sarahjaneredmond.com/img/millennium/a_room_with_no_view2.jpg

 3. Evelina
  Evelina 6 januari, 2014 at 11:20 e m #

  Vad tänker du om färgen brun på skönhetsprodukter? Jag har märkt att jag börjat gilla det, ur den estetiska aspekten. Konnoterar det alltid till apotek och därför även att produkten är bra och ”medicinsk”. Tänkte på det härom dagen när jag köpte en ekologisk serie som var helt formgiven i brunt med vita etiketter. Har även attraherats av hårvårdsserien Sachajuan av den anledningen, trots att jag inte direkt märkt att det skulle vara något särskilt mycket bättre…!

  • Katarina
   Katarina 7 januari, 2014 at 12:20 f m #

   Evelina, jag gillar när själva produkten – och alltså inte bara förpackningen – är brun! Eller inte brun kanske, men olika nyanser av gult och beige. Jag tycker att det ser naturligt och rustikt ut, och har lite samma dragningskraft som oblekt papper. Bor det en hippie inom oss?

   • Therese
    Therese 7 januari, 2014 at 12:31 f m #

    Vad tänker du på för produkter? Kiehls Creme de corps body butter har en jättemysig ljusgul färg, tycker jag! Men beige? Kommer inte på något beige!

    • Katarina
     Katarina 7 januari, 2014 at 12:41 f m #

     Ja, det var den första jag tänkte på! Och Eight hour cream och Försvarets hudsalva. Hm, har nog inga fler omedelbara exempel, men jag gillar när det ser oblekt och naturligt ut.

     • Therese
      Therese 7 januari, 2014 at 12:57 f m #

      Ja, Eight hour cream! Så mysigt liksom bärnstensfärgad! Det tycker jag mycket om.

  • Therese
   Therese 7 januari, 2014 at 12:41 f m #

   Jag är lite kluven! Jag ogillade märket Nuxe första gången jag såg det (på apoteket), deras förpackningar är typ… brunlila? Men sedan började jag gilla det när jag började gilla deras lip balm. Och Sachajuan har jättesnygga förpackningar! Fast den enda jag har testat var inte så bra :/

Kommentera