Youth is wasted on the young

Jag drabbas av svår melankoli när jag ser det här fotot som föreställer Hillary och Bill Clinton år 1975. Det är nog något med ljuset, visst är det skymning?, och så klart min kännedom om deras liv efter att fotot är taget, vilka de är idag. Det är något som generellt smutsar ned och fläckar estetiska upplevelser för mig, att de inte får existera i ett vakuum utan alltid har en historia och en framtid. Jag vill att tiden ska stanna för Hillary och Bill när jag ser den här bilden. Det skymmer alldeles för snabbt.

 


Anna

Anna

Konstvetare svag för parfym, fantasy och 1800-talspoesi som lägger alldeles för mycket pengar på hudvård. Länge leve barocken! Och kläder i ull.


6 svar på Youth is wasted on the young

 1. Katarina
  Katarina 5 januari, 2014 at 5:17 e m #

  Ja, visst måste det vara skymning! Jag tycker att bilden ser så otroligt svensk ut – kanske för att vi har så långa kvällar här i norr. När jag tänker tillbaka på, eh, ”min ungdom” känns det som om den alltid utspelades i det där speciella skymningsljuset.

  • Anna
   Anna 6 januari, 2014 at 10:45 e m #

   Alltså, jag undrar om vår gemensamma dragning till bilden bottnar i någon slags igenkänning? Dock att Hillary är jämngammal med mig på den där bilden – hon ser klart yngre ut men det beror nog på att vi, eh, har olika ”style” så att säga…

 2. Therese
  Therese 5 januari, 2014 at 11:52 e m #

  Jag tycker också att den ser svensk ut, jag kom att tänka på Richard Berghs ”Riddaren och jungfrun”. Eftersom det är samma sommarskymningsljus.

  • Anna
   Anna 6 januari, 2014 at 10:46 e m #

   Eller hur! Se mitt svar till Tina – kanske är det det falska nordiska ljuset som tilltalar oss sådär alldeles extra?

Trackbacks/Pingbacks

 1. There'll never be another Camelot | SkönhetskabinettetSkönhetskabinettet - 6 januari, 2014

  […] gil­lar verk­li­gen bil­den på Hil­lary och Bill Clin­ton som Anna blog­gade i går! Men jag blir nog sna­rare […]

 2. Ett annat 70-tal | Skönhetskabinettet - 11 augusti, 2014

  […] Slut­li­gen så är Lily Allen 70-talspiffig i videon till Not Fair, med figur­nära byx­dress i slin­kigt mate­rial och väl­kam­mat mjukt hår med lugg. Och glöm för all del inte detta gamla inlägg av mig om ni inte redan har läst det. […]

Kommentera