Vinterns doft

Pojkfröken skriver om vampyrer och deras dofter. Jag är glad att min senaste parfymkärlek är  samma parfym som Louis kanske doftar: Iris Silver Mist av Serge Lutens. Pojkfröken skriver att det är den mest vampyriska av de alla, och det gör min kärlek till den ännu djupare. Det var Pojkfröken själv som skickade mig 10 ml i gåva för några månader sedan, efter att jag med många utropstecken uttryckt intresse för den i ett annat sammanhang där han beskrev den som något styvmodern i Snövit skulle bära.

Brad Pitt som Louis i En vampyrs bekännelse. Jag tycker att såväl Pitt som Tom Cruise är utmärkta val för rollerna som Louis och Lestat. Ärligt talat är det i mina ögon Cruises bästa prestation, efter Magnolia. Det val av skådespelare jag som gammalt Anne Rice-fan vänder mig emot är Antonio Banderas som Armand. Det är helt fel. Förresten, vad skulle Armand bära? Jag tror en oud… Kanske Mona di Orios… 

Evig stilikon och svårt missförstådd kvinna. 


Anna

Anna

Konstvetare svag för parfym, fantasy och 1800-talspoesi som lägger alldeles för mycket pengar på hudvård. Länge leve barocken! Och kläder i ull.

, ,


4 svar på Vinterns doft

 1. Pojkfröken 6 januari, 2014 at 11:05 e m #

  Åh, vad roligt!! Att du också gillar temat vampyrer och doft. Har letat doftreferenser i filmer och böcker i flera dagar, är s a s besatt. Skulle kunna spinna vidare på det hur länge som helst. Men iaf, såhär två gamla Rice-fans emellan – håller helt med om castingen av Pitt och Cruise, även av Kirsten. Armand är ju en totalt annan slags karaktär i böckerna, så jag håller helt med. Ben Whishaw skulla ha varit en utmärkt Armand. Jag tänker mig att han doftar bivax och ambra, sött och tungt och uråldrigt. Som en noirversion av MFK Absolue pour le soir.

  • Anna
   Anna 9 januari, 2014 at 10:48 e m #

   Spinn gärna vidare! Generellt roligt att tänka hur starka men fiktiva karaktärer skulle dofta.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ondskans estetik | SkönhetskabinettetSkönhetskabinettet - 8 februari, 2014

  […] Och så gil­lar jag ju Snö­vits styv­mor, men det vet ni redan: […]

 2. Min doftgarderob | SkönhetskabinettetSkönhetskabinettet - 17 februari, 2014

  […] Serge Lutens, Iris Sil­ver Mist. Jag har redan skri­vit om denna vin­terns doft.  En annan vin­ter­doft min doft­gar­de­rob för till­fäl­let sak­nar är La Pausa av […]

Kommentera