Rouge

För ett tag sedan när jag planlöst gick omkring inne på NK och gjorde mitt bästa för att inte lägga alla mina pengar på en massa dyra saker, köpte jag ett nagellack för att trösta mig själv. Jag hade hamnat allra längst in på kosmetikaavdelningen där de säljer typ Hawaiian Tropic-krämer, tvättsvampar och ögonbrynsfärg. (Jag minns inte exakt vad det är de säljer där, men ni vet vad jag menar för typ av grejer.) Där hade de även ett litet ställ med Seches nagellack, och jag norpade åt mig en flaska av färgen Rouge för 129 kr.

Jag hade inga speciella förväntningar – det var som sagt bara ett tröstköp – med det visade sig vara ett riktigt bra lack. Färgen är klassiskt mörkröd, konsistensen lättapplicerad och hållbar, och bäst av allt: Ett enda lager räcker för ett helt jämnt och täckande resultat!

Om man inte är i behov av omedelbar tröst, utan kan vänta i ett par dagar, finns Seches lack att köpa här till ett lite lägre pris än i svenska butiker.

lack

Ett lager Seche i färgen Rouge, fem dagar efter applicering. För att piffa upp bilden håller jag i den mycket tjusiga och läsvärda boken Celebrating Wasp Style – A Privileged Life av Susanna Salk.


Katarina

Katarina

Jag tillbringar mina dagar med att skriva och redigera text. Jag tycker att det är vackert med det hela och rena, starka och friska. Jag kan inte leva utan mina pärlor, min kashmir och mina oljor.

, , ,


8 svar på Rouge

 1. Cecilia 10 januari, 2014 at 3:51 e m #

  Låter ju helt perfekt. Undrar över konsistensen: Är den tjock eller tunn?

  • Katarina
   Katarina 10 januari, 2014 at 6:56 e m #

   Cecilia, den är nog åt det tjocka hållet. Ungefär samma konsistens som Seches snabbtorkande överlack, om du har testat det? Jag vet att en del ogillar den där aningen sega känslan, men jag gillar den verkligen. Även det här lacket ska f.ö. vara snabbtorkande, men jag använder alltid överlack, så det är svårt att avgöra om det torkar snabbare än andra lack.

 2. Therese
  Therese 10 januari, 2014 at 7:25 e m #

  Vilken fin färg!

  • Katarina
   Katarina 10 januari, 2014 at 9:39 e m #

   Tack!

 3. Sofie
  Sofie 10 januari, 2014 at 8:40 e m #

  Jag hoppas få höra mer om boken du håller i! Något att blogga om?

  • Katarina
   Katarina 10 januari, 2014 at 9:42 e m #

   Sofie och Therese, ja! Ett inlägg om den befinner sig just nu på planeringsstadiet. Tänkte först att jag skulle ta upp boken i ett inlägg om WASP-/preppystilen, men tror vid närmare eftertanke att den förtjänar en egen text.

 4. Therese
  Therese 10 januari, 2014 at 9:09 e m #

  Jag vill också höra mer om boken!

 5. Cecilia 11 januari, 2014 at 6:51 e m #

  Tack! Har just börjat med Seche Vite och håller på att vänja mig vid det sega. Hållbarheten är ju helt oöverträffad.

Kommentera