To whom it may concern

Det kan vara så att någon läsare redan listat ut det. Att en av de primära anledningarna till att vi startade Skönhetskabinettet är att vi pö om pö ska få utlopp för att skriva om så banala ting som möjligt! De mer intellektuellt-, estetiskt, historiskt- och personligt orienterade inläggens primära funktion är att skapa en rimlig inramning för våra badrumsskåp, handväskor och inköpslistor. Skämt åsido, så minns jag den irriterande ambivalensen jag som inte särskilt attraktiv och ganska tråkigt humaniorastudent upplevde runt 2005 när modebloggarna kom. Jag insåg tidigt att de var minerad mark. Det gläder mig att ytlighetsbloggandet (inte nödvändigtvis i negativ bemärkelse) idag allt oftare associeras med entreprenörskap, högklassiskt hobbyfoto och något sorts feminint gemenskapsskapande. Det gör det så mycket lättare för mig att blogga utförligt om innehållet i mitt badrumsskåp!

badrumsskap
1) Leukosilk. Jag får skoskav av allt från pumps till converse, från vinterstövlar till tofflor. Jag har mycket svårt att förstå andra skavsårsdrabbade som använder vanliga plåster. Skavsår är ju som vi alla vet en konsekvens av friktion mellan hud och sko. För att slippa skavsår är det en bra idé att artificiellt skapa ytterligare friktionslager, och då är just textil väldigt bra eftersom att det rör sig längs foten på ett smidigare sätt än exempelvis plast (se: plåster). Men tyvärr räcker det inte med exempelvis bara en strumpa. Av denna anledning är plåster tillverkade av textiltejp ultimata. När man använder textiltejp kan man skapa hur många smidiga textila friktionslager man vill mellan hud och sko! Den tejp jag just nu använder är tillverkad av konstsilke och finns att köpa på apoteket.

2) Aspirin. Bra att ha när man lägger sin aspirinmask, samt efter att man vistats i sociala medier.

3) Clean. Detta är det första och enda jag någonsin kommer att skriva på Skönhetskabinettet som rör parfym, eftersom jag är totalt ointresserad av det och sällan bär det. Jag känner mig utanför gemenskapen! Det som är bra med parfymerna i cleanserien (alla luktar mycket hudnära, rent och pragmatiskt) är att om en man lutar sig fram och diskret frågar dig om detta ”…är din… naturliga… doft?” så går det jättebra att svara ja utan att riskera att bli avslöjad.

4) Fenjal. Detta är den enda doft jag accepterar när det kommer till hudcrèmer. Det är en klassiker från 60-talets Schweiz. Doften känns väldigt pudrig-äldre-moster-som-kliver-ut-ur-en-lagom-varm-dusch-och-sprutar-på-sig-några-stänk-liljekonvalj-och-äter-en-vaniljbulle.

5) Läppstift. Från vänster: Sweetheart från Make Up Store, Blush (Eight Hour Cream Lip Protectant Stick Sheer Tint) från Elizabeth Arden, Beloved från FACE Stockholm, Berry-nånting från Lumene. När jag lägger på mitt läppstift har jag en ovana att använda samtliga läppstift i min ägo (alla syns inte på bilden) för att bygga upp den perfekta nyansen, som enligt mig är någon sorts överblommad pion som förmultnar i en pöl av husets röda.

6) Glasögon från Amsterdam, 1920-tal. Lita inte på optikern som säger att det finns en risk att dina vintagebågar går sönder när du kräver att de ska monstera nya glas i dem. Dessa glasögonbågar inhandlade jag när jag var i Amsterdam över midsommar 2012. De är väldigt sköra och håller utmärkt.

7) Tangle Teezer. Denna borste ger ingen Mason Pearson-glans, men den reder ut vilket trassel som helst, och det utan att förstöra några hårstrå. Har din pojkvän varit otrogen med din syster? Problem med privatekonomin? Det är ingen som läser din skönhetsblogg? Inga problem för Tangle att reda ut! En annan av dess fördelar är att den ser ut som en sexleksak, vilket är jättebra om du vill verka äventyrlig i kollektivtrafiken: bara att råka tappa ur väskan – bend, and snap!


Sofie

Sofie

Jag arbetar med politik och kommunikation och figurativ konst. Jag tycker om vackert måleri, kort och gott. Jag kan inte leva utan apoteket, symbolismen och den estetik som hittar hem i Törnfåglarna, Andarnas Hus och Beaches.

, , ,


7 svar på To whom it may concern

 1. Therese
  Therese 17 januari, 2014 at 12:32 f m #

  Ditt badrumsskåp är sjukt färgmatchat! Men alltså den där Tangle teezern… jag kan bara inte tro att något som ser ut så där kan reda ut trassel? Det ser ut som en typisk grej som _skapar_ trassel. Mvh tjej med trassel.

 2. Katarina
  Katarina 17 januari, 2014 at 12:56 f m #

  ”Bend, and snap”, haha! Och vad otroligt tjusigt själva skåpet är. Jag älskar den där bleka turkosa färgen.

 3. Anna
  Anna 17 januari, 2014 at 10:52 f m #

  Jag skulle jättegärna vilja ge dig två doftprover som jag tror passar dig. Som också är väldigt hudnära.

  Är otroligt imponerad av hur duktig du är på att rå om skavsår. Jag får ju också alltid skavsår men försöker ignorera såren och hoppas på så vis att de försvinner, vilket de ju inte gör. Har istället vidriga fötter.

 4. Therese
  Therese 17 januari, 2014 at 11:12 f m #

  Jag vill förresten veta mer om aspirinmasken! Jag har inte vågat prova.

  • Katarina
   Katarina 17 januari, 2014 at 1:19 e m #

   Jag vill också veta mer! Blev misstänksam under hypen, men nu har jag vant mig vid tanken.

 5. Helena 17 januari, 2014 at 5:18 e m #

  Jag har fem Cleanparfymer. Det känns som för få. Ibland får jag lite ångest över att jag bara gillar rena, nytvättade dofter (på mig själv) och tänker att det jag borde börja använda ”vuxnare” dofter. Slutar alltid med att jag införskaffar ännu en Cleanparfym – eller nu senast, en knockoff-Cleanparfym från Kicks som heter Clean Laundry och doftar jättegott. Finns som deodorant, duschkräm, kroppsskrubb, body lotion och body butter också!

 6. Ida 18 januari, 2014 at 6:06 e m #

  Tangle teezer, så bra! Men jag tycker att de ganska snabbt blir utslitna, tyvärr.

Kommentera