Jag hatar vintern

Nej, nu har jag suttit i en halvtimme och letat efter fina bilder på stilfulla kvinnor i vintermiljö, eftersom jag försökte ljuga för mig själv och skriva ett glatt blogginlägg om att tokig kanske inte den här yrvakna vintern är ändå – jag hade ett bra vinterögonblick i eftermiddags efter en Hornstullsmässig lunch med jättegod, rustik soppa kokad på någon menlös rotfrukt och serverad med jättegott, rustikt surdegsbröd, och det snöade utanför och jag tänkte att det här med vinter är ju rätt mysigt ändå…

…men nej. Det är jättehemskt. Man måste ha dubbla strumpbyxor varav minst ett par i ull, man måste ha några tråkiga skor för att inte halka och slå ihjäl sig, och eftersom jag aldrig får ändan ur vagnen och köper en päls måste jag ha en tråkig gammal kappa som inte ens är varm, varför jag måste ha flera lager tröjor under och känna mig otymplig och korvig.

Alla bilder på bra klädda personer som jag har i min dator föreställer människor i ett helt annat klimat än det här. Italien och Frankrike mest, i en obestämbar mild årstid där man aldrig behöver strumpbyxor (om man inte vill) men alltid kan bära trenchcoat (om man vill). Det är så mycket mer civiliserat.

Skönhetskabinettets största vinterhatare ska nu bita ihop, bläddra lite i boken Klassiska semesterorter i Europa och ta ett glas vin. Snart är det vår.

bra årstid

Typiskt fin bild från typisk bra årstid med typiskt bra kläder.

 


Therese

Therese

Jag tillbringar mina dagar med att skriva. Jag tycker att det är vackert med kroppar, filmer som utspelar sig på rivieran, tidig renässans och ögonbryn. Jag kan inte leva utan nagellack och tröjor i ull.

, ,


5 svar på Jag hatar vintern

 1. Katarina
  Katarina 18 januari, 2014 at 2:20 f m #

  Nu drabbades jag av ett svårt trenchcoat-bejär! Drömmer om en från Burberry i tät, tät bomull, så där så att tyget nästan blir lite prassligt. Mmm…ett sådant perfekt plagg.

 2. Sally 19 januari, 2014 at 8:03 e m #

  Apropå vinter och hud. Ni har garanterat erfarenhet av fenomenet torra hudflagor i t-zonen som accentueras av försken till make up. Har ni några tips å kur? Nån snäll (och helst billig) skrubb? Tycker huden mest blir irriterad av syror för tillfället..

  • Anna
   Anna 19 januari, 2014 at 9:18 e m #

   Prova en liten frottéhandduk som du blöter i mycket hett vatten och sedan vrider ut. Dra försiktigt över t-zonen och där du flagar efter att du tvättar av sminket, men såklart innan din hudkräm.

 3. AndraAnais 20 januari, 2014 at 12:42 f m #

  Katarina: du måste ha kollat Ruth & Raoul på sysslomansgatan bredvid V-dala? Ibland kommer det in fantastiskt fina burberry-trenchcoats där!

  • Katarina
   Katarina 20 januari, 2014 at 12:46 f m #

   Ja! Det gäller att allt – färg, form, storlek – ska stämma, men jag bidar min tid.

Kommentera