Tjong i medaljongen

Nu fick jag precis en välbehövlig snygghetschock av denna bild som flimrade förbi i mitt Instagramflöde:

d&g

Det är Dolce & Gabbanas vårkollektion, visad i tyska tidskriften Madame. Jag jätteglad av allt på den här bilden: palmer, eyeliner, prickar, och så den där kjolen, med tryck av romerska mynt och kolonner (absolut allt blir bättre med kolonner!). Gud vad fint!

Valentino är inne på liknande mönster i sin vår- och sommarkollektion, jag tycker att den här detaljbilden är fantastiskt fin:

valentino

Det ser ju mer egyptiskt/nordafrikanskt i största allmänhet ut, men medaljonggrejen och guldet ger lite samma känsla som Dolce & Gabbans kollektion. Alltsammans får mig att tänka på den italienske formgivaren Fornasetti, och plötsligt inser jag att en riktig drömlook inför våren vore att se ut som en Fornasetti-kaffekopp:

fornasetti-kopp

Guld och medaljonger! Det vill jag ha.


Therese

Therese

Jag tillbringar mina dagar med att skriva. Jag tycker att det är vackert med kroppar, filmer som utspelar sig på rivieran, tidig renässans och ögonbryn. Jag kan inte leva utan nagellack och tröjor i ull.

, ,


3 svar på Tjong i medaljongen

 1. Katarina
  Katarina 23 januari, 2014 at 6:46 e m #

  Valentino-mönstret är så snyggt! Jag tycker att tyget ser ut att vara i en sådan härlig kvalitet också. Riktigt dyr och tätvävd bomull, typ. Och allt guld! Jag är så pepp på guld just nu. Hoppas att 2014 även kommer att bli guldets år.

 2. Evelina
  Evelina 23 januari, 2014 at 9:22 e m #

  ”Tjong i medaljongen”!!! Skrattade högt

 3. Erland 24 januari, 2014 at 2:11 f m #

  jag har redan kastat i buljongen.

Kommentera