Som smort

Jag blir galen på den här torra vinterluften! Huden blir fnasig, håret torrt och flygigt, och alla mina kläder sprakar av statisk elektricitet. Jag smörjer maniskt in mig med alla mina oljor, vilket – om inte annat – lugnar mina nerver. Alltså, jag har blivit en sådan oljejunkie de senaste åren. Det började med att jag köpte en flaska Oléo-Relax (som är så fantastisk att den ska få ett eget inlägg vid tillfälle) och insåg att bra håroljor faktiskt inte gör håret fett. Men sedan gick det snabbt utför. Håroljan blev en inkörsport till tyngre grejer och nu använder jag oljor precis överallt, även i ansiktet. Jag har till och med börjat tycka om den flottiga känslan efter en lättare överdos bad- och duscholja.

Oljor

ACO:s bad- och duscholja, Moroccanoil, Barnängens barnolja, vaniljdoftande parfymolja från Jalaine och mandelolja.


Katarina

Katarina

Jag tillbringar mina dagar med att skriva och redigera text. Jag tycker att det är vackert med det hela och rena, starka och friska. Jag kan inte leva utan mina pärlor, min kashmir och mina oljor.

, , , , ,


9 svar på Som smort

 1. Birgitta 29 januari, 2014 at 3:34 e m #

  Jag köper något som heter neroliolja av min hudterapeut. Enligt wikipedia ska denna olja ha en honungssöt doft; men det har inte min, utan snarare en lite bitskt kryddig doft, med drag av lavendel kanske. I vilket fall som helst så kan jag varmt rekommendera den. Hjälper till och med på min fnösketorra, kliande, svidiga, stickiga hud.

  • Katarina
   Katarina 30 januari, 2014 at 9:32 f m #

   Intressant, det ska jag testa! Men är inte neroliolja en citrusdoftande olja? Parfymer som innehåller neroliolja brukar dofta citrus i alla fall.

 2. S 29 januari, 2014 at 9:45 e m #

  Åh! Har undrat så länge, hur är det med Morrocanoil? Lever den upp till hypen (och priset!) eller pratar vi i stort sett fancy förpackad mandelolja? Vet att mitt städsetorra hår mår bra av olja – det får inte den där snygga glansen och studsen förrän typ 4 dagar efter tvätt – men har inte vågat slå till pga är en lite fattig och mycket skeptisk student.

  • Katarina
   Katarina 30 januari, 2014 at 9:36 f m #

   Hm, jag vet faktiskt inte ang. Moroccanoil. När jag hade långt hår märkte jag jättestor skillnad på olika håroljor, men sedan jag klippte page verkar det inte spela lika stor roll. Använde aldrig Moroccanoil med långt hår, så den är så att säga inte utprovad i skarpt läge. Men så vitt jag kan bedöma är den bra. Och den doftar fab! Vore intressant att höra vad du tycker om Oléo Relax. Den var rena rama mirakelkuren när mitt hår var som allra mest slitet.

 3. Love & poison 30 januari, 2014 at 2:32 f m #

  Barnängens barnolja är ju ren paraffinolja, dvs mineralolja. Det är en biprodukt från oljeindustrin och väldigt billig, vilket är varför det finns i så många produkter.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Paraffin
  Jag har bara växtbaserade oljor på huden, pga paraffin täpper bara till hudens porer och gör huden slät på ytan. Den torkar också ut den så att den blir torrare när paraffinet försvinner. Samma sak som i vaselin. Det har sina användningsområden, men det gör inget bra för huden på lång sikt.
  Moroccan oil innehåller mer silikonolja än arganolja, så jag köper helt enkelt ren arganolja och har i håret. Mkt billigare dessutom, sjukt nog.

  • Katarina
   Katarina 30 januari, 2014 at 9:38 f m #

   Både barnoljan och ACO:s bad- och duscholja är till största delen mineralolja. Men jag tycker att de är jättebra båda två! Har inte alls märkt att de skulle torka ut huden – tvärt om. Däremot undviker jag helst mineraloljor i ansiktet då jag lätt får finnar av dem.

 4. Mirjam 3 februari, 2014 at 3:35 e m #

  Hej Katarina, jag tror att Nerolioljan Birgitta pratade om kan vara Decleors Neroliolja. Då är det alltså tal om ett serum snarare än olja där essens av neroli ligger i en bärande olja då den annars fördunstar flyktig som den är! Ett starkt tips är annars Clarins Blue orchid oil, en olja/serum för dehydrerad hud och kanske det bästa jag använt på min vinterhy de senaste åren. Testa den, du kommer undra hur du levde utan den. Sen undrar jag om du kan göra ett inlägg på dina bästa nagellack? Och sist men inte minst, fick äntligen lukta på Jalaines vaniljparfym, dock i ett prov som nog stått lite för länge för den luktade inte så som jag trodde den skulle göra. Ingen vaniljdröm. Är själv besatt av vaniljparfym och har just nu 4 favoriter: PDN Vanille tonka, Mona di orios Vanille, 7 billion hearts av CB I Hate perfume och PdG Felanilla. Hur gick det med Hypnotic poison förresten? Tack för fantastisk blogg, löve it. /Mirjam

  • Katarina
   Katarina 6 februari, 2014 at 2:13 e m #

   Ah, den måste jag testa! Jag har planer på ett nagellacksinlägg, men det drar ut lite på tiden eftersom jag vill ha bra bilder på alla lack. Men det kommer! Ang. Hypnotic Poison, så beställde jag ett prov, men det har inte dykt upp än. Lovar att recensera så snart jag har provat den. Vad roligt att du gillar vår blogg!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vetenskapskabinettet | SkönhetskabinettetSkönhetskabinettet - 30 januari, 2014

  […] fick en kom­men­tar på mitt inlägg om oljor där kom­men­ta­torn påpe­kade att Bar­näng­ens barn­olja inne­hål­ler […]

Kommentera