Vetenskapskabinettet

Vi fick en kommentar på mitt inlägg om oljor där kommentatorn påpekade att Barnängens barnolja innehåller paraffinolja, eller rättare sagt att den enbart innehåller paraffinolja, och att växtbaserade oljor är bättre. Men jag vet inte jag… Jag känner mig ganska nöjd med mina industriframställda produkter. Jag har aldrig märkt att de skulle torka ut huden, eller vara dåliga på något annat sätt. Och efter att ha läst den här texten känner jag mig inte direkt övertygat om de ”naturliga” oljornas förträfflighet. Vad tycker ni? Har ni några preferenser vad gäller innehållet i de produkter ni använder?


Katarina

Katarina

Jag tillbringar mina dagar med att skriva och redigera text. Jag tycker att det är vackert med det hela och rena, starka och friska. Jag kan inte leva utan mina pärlor, min kashmir och mina oljor.

, ,


4 svar på Vetenskapskabinettet

 1. Love & Poison 31 januari, 2014 at 8:11 e m #

  Äsch, mår man inte dåligt av det så fine, kör på! Man dör väl inte av att smörja in sig med paraffin, det har ju sina användningsområden. Parabener är uppenbarligen bra konserveringsmedel. Men jag känner att jag gärna försöker minska på hur många produkter jag har som innehåller det.
  Men vad gäller växtoljor är jag helt ok med att de har kortare hållbarhet. Jag vill inte ha skåpet fullt med krämer och saker som står i flera år, jag vill hellre köpa små förpackningar och använda upp och då hinner de inte bli dåliga.

 2. S 1 februari, 2014 at 5:56 e m #

  Jag är ganska mån om att alltid äta och dricka ekologiskt, men när det gäller skönhetsprodukter är jag av någon anledning direkt ekofob. Jag vill ha mina krämer utvecklade av kyliga franska kemister i ett högteknologiskt laboratorium, s’il vous plaît! Paraffin kanske inte är någon personlig favorit, men bortsett från ett par klassiska husmorsknep (mandelolja för nagelbanden, försvarets hudsalva på läpparna) skyr jag nog tanken på hälsokost-beauty minst lika mycket.

  Tack för tipset om Oléo-Relax förresten, bara namnet känns lugnande.

 3. Evelina
  Evelina 3 februari, 2014 at 9:12 e m #

  Jag älskar också oljor! Har inga direkta problem eller preferenser med innehållet i oljorna jag använder. Tyvärr ska man ju inte anta att bara för att något är ”naturligt” så är det per automatik bättre på ens egen hud, har en väninna som fick väldiga utslag av att smörja in sig med olivolja… Själv har jag dock inga problem med den och smörjer gladeligen in mig med olivolja i duschen (tips! lämnar mycket tillfredsställande oljig feeling efteråt hehe).

  I övrigt är jag väldigt nyfiken på konceptet ”torrolja”, kanske specifikt den från Nuxe (som tyvärr övergår min s.k. beauty regimen-budget). Önskar att Skönhetskabinetten snart får spons/recensionsex. och då kan recensera denna!!!!

  • Katarina
   Katarina 6 februari, 2014 at 2:09 e m #

   Olivolja är ju en favorit för många, men jag är så vad vid att ha olivolja i mat, så jag är rädd att det skulle bli en konstig krock att ha den på kroppen. Fast i min ungdom gjorde använde jag olivolja som hårinpackning och minns det som mycket effektivt.

Kommentera