Vegas Volt

vegasvolt2

Jag har köpt ett nytt läppstift! Det kommer från MAC och heter Vegas Volt. Spontant hamnade det i min ägo då jag var på jakt efter en födelsedagspresent – jag kunde inte riktigt motstå det och ärligt talat har jag ett tag tänkt att jag saknar just ett persiko- och korallfärgat läppstift. Det behövs en sådan nyans för den look jag varje senvinter längtar efter, nämligen Jackie O möter Versace.

MAC gör bra läppstift. Nyansen Lady Danger, som är en ljust röd nyans med mycket orange i samt den otroligt mättat röda Ruby Woo är båda två stammisar i min sminkväska. Lady Danger är förhållandevis krämigt och kan appliceras utan läppenna samt i varierande intensitet, medan Ruby Woo kräver både läppenna och jämn applicering. Vegas Volt är mer som Lady Danger så till vida att det inte är helt matt och torrt, men alla läppstift med mycket färgpigment kräver väl omhändertagna läppar. Minsta lilla flisa blottas annars, så man gör rätt i att peela läpparna innan användning eller se till att ha använt läppbalsam strax innan applicering. En snabb och enkel peeling är förresten en tesked honung och lika mycket socker som man geggar runt på läpparna och sedan sköljer av.

Förutom mitt tips om dämpad blå kajalpenna på den undre fransraden, så skulle jag säga att ett starkt läppstift i rätt nyans är det bästa tipset på snygg och snabb sminkning. Avancerade skuggningar i all ära, likaså min favoritprodukt radiance, men dagtid är det ganska svårt att hinna få till snygg ögonskugga och med handen på hjärtat vet jag inte om jag tycker att en för hård bas med rouge och radiance egentligen gör sig bra i solljus. Det är gatans ljus, stadens ljus, som med fördel kan reflekteras artificiellt – dagens ljus, det naturliga ljuset – det lurar man inte så lätt. För dagsljus är en enkel och jämn bas i allmänhet bäst, och vill man vara litet frank görs det bäst med en klart onaturlig läppnyans.

paz-de-la-huerta-2011-golden-globes-01172011-15-820x1127

Paz de la Huerta tycker som jag! Här har hon dock kört min dagssminkning på ett Hollywood-event som jag bara antar är kvällstid. Jag hade lagt till radiance eller highlighter på kindbenen och under ögonbrynen, samt haft ett mattande puder över t-zonen.


Anna

Anna

Konstvetare svag för parfym, fantasy och 1800-talspoesi som lägger alldeles för mycket pengar på hudvård. Länge leve barocken! Och kläder i ull.

, , , , ,


5 svar på Vegas Volt

 1. Birgitta 4 mars, 2014 at 11:51 e m #

  MAC gör nog nästan de bästa läppstiften har jag tyckt länge nu. (Jag har ett antal Chanel också, men MAC förblir en favorit.) Tyvärr finns de inte i Lund, där jag bor, så jag får antingen ta mig till Malmö när jag behöver köpa läppstift eller så blir det att jag köper när jag är ute och reser. Oftast det senare. Sist jag befann mig på en flygplats fastnade jag för en nyans som passande nog (om man känner mig) visade sig heta Retro. Men när ska något geni uppfinna ett läppstift som är krämigt och mjukt och som samtidigt har mycket pigment och sitter på bra – fast utan de nackdelar du nämner? Kyssäkta ska det vara också. Jag menar, man har ju uppfunnit Internet och självgående dammsugare och gräsklippare, varför finns då inte det perfekta läppsiftet?

  • Anna
   Anna 7 mars, 2014 at 10:19 f m #

   Birgitta, det kan man verkligen fråga sig. Vi lever sannerligen i ett kvinnofientligt samhälle!!

   Ps. Om du vill kan du beställa MAC-läppstift genom mig när jag ska på besök hos dig. :) Jag köpte förresten ett till Barbro och hon skickade en selfie via mms där jag såg att det var helt perfekt för henne! Ds.

 2. Beatrice 5 mars, 2014 at 1:38 e m #

  En medlem i SK (jag säger inte vem) gav mig Lady Danger i julklapp, vilket var mycket uppskattat. Tidigare har jag haft Russian red, vilken jag också gillar, fast jag har insett att jag klär bättre i varma röda. Det bästa med MAC’s läppstift tycker jag är att de räcker i all evinnerlighet och sitter som berget.

  • Anna
   Anna 7 mars, 2014 at 10:16 f m #

   Ja, men vet du, min Lady Danger är slut nu. Det är inte helt lätt att få tag på just den nyansen, finns tydligen bara på Åhlens City och NK.

   • Lorraine 22 april, 2017 at 10:49 f m #

    Moui…Elle est pas emballante cette rentrée, même niveau générique. J’approuve pour les génériques courts mais pour le coup si j’ai bien aimé celui de Suburgatory j’ai pas trop aimé celui de New Gi#l8.Sinon&r.230; bienvenu-e je crois (?)

Kommentera