Vegas Volt

vegasvolt2

Jag har köpt ett nytt läpp­stift! Det kom­mer från MAC och heter Vegas Volt. Spon­tant ham­nade det i min ägo då jag var på jakt efter en födel­se­dags­pre­sent — jag kunde inte rik­tigt mot­stå det och ärligt talat har jag ett tag tänkt att jag sak­nar just ett per­siko– och korall­fär­gat läpp­stift. Det behövs en sådan nyans för den look jag varje sen­vin­ter läng­tar efter, näm­li­gen Jac­kie O möter Ver­sace.

MAC gör bra läpp­stift. Nyan­sen Lady Danger, som är en ljust röd nyans med myc­ket orange i samt den otro­ligt mät­tat röda Ruby Woo är båda två stam­mi­sar i min sminkväska. Lady Danger är för­hål­lan­de­vis krä­migt och kan appli­ce­ras utan läp­penna samt i vari­e­rande inten­si­tet, medan Ruby Woo krä­ver både läp­penna och jämn appli­ce­ring. Vegas Volt är mer som Lady Danger så till vida att det inte är helt matt och torrt, men alla läpp­stift med myc­ket färg­pig­ment krä­ver väl omhän­der­tagna läp­par. Minsta lilla flisa blot­tas annars, så man gör rätt i att peela läp­parna innan använd­ning eller se till att ha använt läpp­bal­sam strax innan appli­ce­ring. En snabb och enkel pee­ling är för­res­ten en tesked honung och lika myc­ket soc­ker som man geg­gar runt på läp­parna och sedan sköl­jer av.

För­u­tom mitt tips om däm­pad blå kajal­penna på den undre frans­ra­den, så skulle jag säga att ett starkt läpp­stift i rätt nyans är det bästa tip­set på snygg och snabb smink­ning. Avan­ce­rade skugg­ningar i all ära, likaså min favo­rit­pro­dukt radi­ance, men dag­tid är det ganska svårt att hinna få till snygg ögon­skugga och med han­den på hjär­tat vet jag inte om jag tyc­ker att en för hård bas med rouge och radi­ance egent­li­gen gör sig bra i sol­ljus. Det är gatans ljus, sta­dens ljus, som med för­del kan reflek­te­ras arti­fi­ci­ellt — dagens ljus, det natur­liga lju­set — det lurar man inte så lätt. För dags­ljus är en enkel och jämn bas i all­män­het bäst, och vill man vara litet frank görs det bäst med en klart ona­tur­lig läppnyans.

paz-de-la-huerta-2011-golden-globes-01172011-15-820x1127

Paz de la Huerta tyc­ker som jag! Här har hon dock kört min dags­smink­ning på ett Hollywood-event som jag bara antar är kvälls­tid. Jag hade lagt till radi­ance eller high­ligh­ter på kind­be­nen och under ögon­bry­nen, samt haft ett mat­tande puder över t-zonen.


Anna

Anna

Konstvetare svag för parfym, fantasy och 1800-talspoesi som lägger alldeles för mycket pengar på hudvård. Länge leve barocken! Och kläder i ull.

, , , , ,


5 svar på Vegas Volt

 1. Birgitta 4 mars, 2014 at 11:51 e m #

  MAC gör nog näs­tan de bästa läpp­stif­ten har jag tyckt länge nu. (Jag har ett antal Cha­nel också, men MAC för­blir en favo­rit.) Tyvärr finns de inte i Lund, där jag bor, så jag får antingen ta mig till Malmö när jag behö­ver köpa läpp­stift eller så blir det att jag köper när jag är ute och reser. Oftast det senare. Sist jag befann mig på en flyg­plats fast­nade jag för en nyans som pas­sande nog (om man kän­ner mig) visade sig heta Retro. Men när ska något geni upp­finna ett läpp­stift som är krä­migt och mjukt och som sam­ti­digt har myc­ket pig­ment och sit­ter på bra — fast utan de nack­de­lar du näm­ner? Kys­säkta ska det vara också. Jag menar, man har ju upp­fun­nit Inter­net och själv­gå­ende damm­su­gare och gräs­klip­pare, var­för finns då inte det per­fekta läppsiftet?

  • Anna
   Anna 7 mars, 2014 at 10:19 f m #

   Bir­gitta, det kan man verk­li­gen fråga sig. Vi lever san­ner­li­gen i ett kvin­no­fi­ent­ligt samhälle!!

   Ps. Om du vill kan du beställa MAC-läppstift genom mig när jag ska på besök hos dig. :) Jag köpte för­res­ten ett till Bar­bro och hon skic­kade en sel­fie via mms där jag såg att det var helt per­fekt för henne! Ds.

 2. Beatrice 5 mars, 2014 at 1:38 e m #

  En med­lem i SK (jag säger inte vem) gav mig Lady Danger i jul­klapp, vil­ket var myc­ket upp­skat­tat. Tidi­gare har jag haft Rus­sian red, vil­ken jag också gil­lar, fast jag har insett att jag klär bättre i varma röda. Det bästa med MAC’s läpp­stift tyc­ker jag är att de räc­ker i all evin­ner­lig­het och sit­ter som berget.

  • Anna
   Anna 7 mars, 2014 at 10:16 f m #

   Ja, men vet du, min Lady Danger är slut nu. Det är inte helt lätt att få tag på just den nyan­sen, finns tyd­li­gen bara på Åhlens City och NK.

   • Lorraine 22 april, 2017 at 10:49 f m #

    Moui…Elle est pas embal­lante cette rentrée, même niveau générique. J’approuve pour les génériques courts mais pour le coup si j’ai bien aimé celui de Subur­ga­tory j’ai pas trop aimé celui de New Gi#l8.Sinon&r.230; bienvenu-e je crois (?)

Kommentera