Jourhavande kompis

Här ligger jag på sängen med Dermalogicas Gentle Cream Exfoliant i ansiktet och kollar på Lisa Eldridge-videos. Efter att Beatrice tipsade mig om Lisas videos känns det som att Lisa och jag har blivit nära vänner. Beatrice känner likadant, har jag förstått. Jag tror inte att vi är ensamma om det.

Lisa Eldridge är en brittisk make up-artist som jobbar med filmstjärnor och åt stora modemagasin. Men framför allt driver hon en oerhört sympatisk blogg, där hon regelbundet postar videos där hon lägger olika sminkningar. Jag tänker på henne som sminkets Nigella.

Det bästa med Lisas videos tycker jag är att hon är så mänsklig. När hon sminkar sig själv (jag föredrar när hon gör det, eftersom jag tycker om att titta på henne) börjar videon alltid med att hon är osminkad, och ofta ser lite trött och liksom vanlig ut.

lisa1

Bara det tycker jag är underbart. När modemagasin ska ge sminktips känns det alltid som att de utgår ifrån att man är snygg redan från början. Sådant som concealer hastas alltid förbi (”täck över eventuella ojämnheter”, eller vad det brukar heta, i förbifarten), medan Lisa tar detta på stort allvar: hon får finnar, hon har områden i ansiktet som hon tycker är problematiska, hon får mörka ringar runt ögonen. Hon berättar alltid med snäll röst vad man ska göra för att täcka över dem så effektivt så möjligt. Videon där hon sminkar en tjej med acneproblem är fantastisk och något jag önskar att jag hade kunnat se när jag var 15.

Lisa har lärt mig att alltid böja ögonfransarna, hur man använder highligter och varför man givetvis ska göra det, hur man får rödgråtna, svullna ögon att se okej ut, att sudda, sudda, sudda med rouge och ögonskugga, samt fått mig att inse att jag vill ha en likadan guldring med en smaragdgrön sten som hon har. Det är också Lisa som har tipsat mig om Dermalogicas Gentle Cream Exfoliant.

Jag älskar att höra Lisa berätta om sina favoritprodukter när det gäller hudvård, eller vad hon alltid köper på franska apotek. När det gäller instruktionsvideos tycker jag bäst om de ganska vanliga,vardagliga sminkningarna, och så de som nästan är mer som terapi att titta på: The PMS Face, till exempel. Eller Meeting up with the ex. Även om slutresultatet inte riktigt är min grej så är Lisas vänliga och peppande monolog så mysig och trösterik.

 


Therese

Therese

Jag tillbringar mina dagar med att skriva. Jag tycker att det är vackert med kroppar, filmer som utspelar sig på rivieran, tidig renässans och ögonbryn. Jag kan inte leva utan nagellack och tröjor i ull.

, ,


2 svar på Jourhavande kompis

  1. Carin 5 april, 2014 at 5:10 e m #

    Den där ringen ja, av den får jag ha-begär fast jag aldrig bär smycken.

  2. Annahita 16 april, 2014 at 9:08 e m #

    Älskar hela hennes grej, så mkt. Jag längtar till varje ny uppladdning. Kan säga att hon är den enda på hela internet, förutom Killer Colours, som får mig att känna så.

Kommentera