Lucka 1: Vad önskar du dig i julklapp?

Välkommen till Skönhetskabinettets julkalender! Varje dag fram till jul publicerar vi ett inlägg. Vi börjar med ett gemensamt: Vad önskar vi oss i julklapp?

– Anna –

sidenpyjamas-500x500

Sidenpyjamas Classy PJ från Sidenkompaniet

Jag önskar mig strumpbyxor i kashmir! Jag vet inte om det finns ens, men det vore underbart. Kashmir är så lätt mot huden – det jag ogillar med strumpbyxor  i vanlig ull, eller överhuvudtaget den tjockare varianten av strumpbyxor, är att det känns ”hårt” och instängt. Jag inbillar mig att tunna strumpbyxor i kashmir inte bara skulle vara varmt och elegant utan också bekvämt. På samma tema skulle jag vilja ha en pyjamas i siden. Siden är dock inte så följsamt som material, och jag har sovit sönder ett och ett annat sidennattlinne eftersom jag vrider och vänder mig. Själar oroliga nattetid borde ha pyjamas i bomull istället. Kanske flanell. Men det känns på tok för maskulint för mig. Nu när jag skriver detta inser jag ju att pyjamasen givetvis också bör vara i kashmir. Jag önskar mig alltså saker i kashmir!

– Katarina –
Nyckel
Heart Key Pendant från Tiffany’s

Det brukar sluta med att min protestantiska sida tar över och jag önskar mig något praktiskt i stil med ett par vandringskängor eller en hushållsassistent. Men det finns en massa andra mycket mer flärdfulla saker jag egentligen skulle vilja ha. Som till exempel ett sådant här hängsmycke från Tiffany’s. Min vintergarderob har inte uppdaterats på rätt länge, så en mysig halsduk vore också roligt att få. Helst skulle jag vilja ha en vävd – stickade är alldeles för sladdriga, tycker jag. Beige. I kashmir. Kanske något i den här stilen? Den måste vara perfekt på alla sätt så att den når upp till kvalitetskravet ”gå att ha resten av livet”.

 

– Sofie –

Gunnel-Wåhlstrand-By-the-Window

 By the window (2003) av Gunnel Wåhlstrand

Förra året fick jag två bedårande, uppstoppade kycklingar i julklapp och det vore väldigt önskvärt om traditionen att ge mig söta, döda djur kunde få en fortsättning! Om inte, så har jag önskat mig konstböcker av hög skönhetsgrad, bland annat dessa: Gunnel WåhlstrandSydney Long: The Spirit of the Land, och The Nude: A Study in Ideal Form. Jag önskar även i detta blogginlägg ta tillfället i akt att spy ut min djupaste avsky inför årets julklapp 2014. Jag är givetvis inte emot att befolkningen rör på fläsket och därmed eventuellt lever bättre och längre. Däremot fasar jag inför att försäljningen av aktivitetsarmbandet riskerar att öka träningsrelaterade uppdateringar i sociala medier. Jag anser att träningsresultat är lika privat som sexuella erövringar, OM det inte gäller Vasaloppet! Då är det ok. (PS! Alltså vilken vasaloppsvinnare man varit intim med. DS!)

– Therese –

Jackie-Kennedy-Vintage-Cartier

Vad är klockan, Jackie?

Utöver kärlek, hälsa, lycka och frid i sinnet skulle jag älska ett Cartier-armbandsur – av modellen som heter Tank, som Jackie Kennedy hade. I guld. Så elegant! Några riktigt dyra krämer från Rodial vore kul också. På en rimligare prisnivå önskar jag mig samma saker som alltid: ett doftljus, några örhängen, kanske ett nagellack från Chanel.


Sofie

Sofie

Jag arbetar med politik och kommunikation och figurativ konst. Jag tycker om vackert måleri, kort och gott. Jag kan inte leva utan apoteket, symbolismen och den estetik som hittar hem i Törnfåglarna, Andarnas Hus och Beaches.


No comments yet.

Kommentera