Ännu en höst med Kiehl’s

nya_krämer

Jag kan knappt gå förbi Kiehl’s längre utan att vilja köpa saker, för typ allt jag har testat därifrån har varit underbart – utom ögonkrämen med avokado, som visade sig vara för tung för mig, och den där vanliga ansiktstvätten blir jag lite torr av – well, vissa produkter har varit underbara, alltså underbara, som i att jag inte vill leva utan dem. Här kan man läsa om vilka jag tänker på, och så här drygt ett år efter att det länkade inlägget postades är jag besatt av Midnight recovery-oljan: vilken jättebra produkt! Man vaknar verkligen och är snygg när man har använt den! (Och idag såg jag att de lanserat en dag-version av den, men den är så ny att det inte gick att tigga till sig ett prov ännu. Jag blir exalterad över blotta tanken på den.)*

Senaste jag köpte en ny Skin rescuer-kräm gav den sluga Kehl’s-expediten mig ett prov på en kräm mot mörka ringar runt ögonen – Clearly corrective dark circle perfector – och nu har jag provat den i en vecka och tycker att även den är underbar. Vilken jättebra produkt det också! Alltså, den funkar verkligen. Förlåt om jag låter som tv-shop nu, men jag har inte använt concealer på en vecka (jätteskönt, särskilt med tanke på att Make up store, som tillverkar concealern jag föredrar under ögonen, verkar ha fuckat upp sin produktion fullständigt när de bytt förpackningar och har saknat den till försäljning sedan i somras.)

Jag hatar egentligen att tipsa om hudvård, för det är så himla svårt att veta vad som funkar för någon annan, och jag vill inte att nån ska bränna 300 spänn på en kräm som inte passar, men är man upptagen av sina ringar runt ögonen tycker jag att man ska gå och be om ett gratisprov! På bilden här ovanför syns min nya vän tillsammans med dagens andra spännande köp: en gullig liten BUS från Clarins, som man blandar i sin dag- eller nattkräm. Jag tänkte testa att inte vara blek som ett lik i vinter.

* * *

Och jo, angående det nya sminket från H&M: jag har köpt ytterligare läppstift, nagellack och ögonskuggor sedan det inlägget postades, och en lip tint (som är som exakt alla andra lip tints jag testat: extremt cerise, extremt hållfast), och jag tycker att det är bra. Inte jättebra, men klart bra med tanke på priset, och framför allt KUL! Jag har liksom känt en glädje över smink igen, efter att ha sminkat mig exakt likadant varje dag i typ… år. Jag gillar det röda nagellacket bäst av allt, det har jag använt nästan konstant sedan jag köpte det. Det sitter inte lika bra som till exempel OPI (som är mitt favoritmärke när det gäller hållbarhet, men som även är tre gånger så dyrt), men lika bra som nagellack som sitter lite sämre. Jag tycker att H&M:s nya smink är perfekt för att just testa grejer: det finns som sagt typ en miljon färger att välja bland, så har man alltid funderat över grönt nagellack eller knallblå ögonskugga så är det perfekt. Nu när jag har kommit på att jag verkligen, verkligen gillar klarrött nagellack funderar jag dock på att köpa ett som håller lite bättre – typ från OPI.

*Obs, jag är fortfarande (tyvärr) inte sponsrad av Kiehl’s.

 


Therese

Therese

Jag tillbringar mina dagar med att skriva. Jag tycker att det är vackert med kroppar, filmer som utspelar sig på rivieran, tidig renässans och ögonbryn. Jag kan inte leva utan nagellack och tröjor i ull.

, , ,


2 svar på Ännu en höst med Kiehl’s

  1. Kajsa 12 oktober, 2015 at 6:32 e m #

    Har som direkt följd av ditt tidigare Kiehl’s -inlägg ett prov på Midnight recovery i necessären som jag ännu inte vågat prova eftersom jag vill att den ska vara allt! Nu måste du avslöja vilken den där syran du använde var, har missat om det blev ett inlägg om den.

  2. Birgitta 12 oktober, 2015 at 9:21 e m #

    Vad har du för typ av hy? Jag har (mycket) torr och (mycket) känslig hy, och är ständigt på jakt efter produkter som kan göra något för mig. Det där om att man inte ska ha för feta krämer just runt ögonen stämmer till exempel inte på mig. Varje gång jag testar något som är lite mindre tungt än typ vaselin så utvecklar jag efter några dagar till en vecka ett rött och fnasigt och svidande ögonlock. (Utan tvivel skulle det efter ytterligare några dagars test bli två dito, men av någon anledning börjar det alltid med det ena.) Det enda som hjälper då är en vecka eller två av att kleta in hela ansiktet med hydrokortisonsalva till kvällen – och så upprepa det med ytterligare ett extra tjockt lager på ögonlocken efter en timme när den sugits in totalt och försvunnit. Och sen igen på morgonen. Så allt som heter ”olja” eller ”fet” eller ”tung” får mig att lystra. Kanske skulle jag testa ögonkrämen med avokado samt the Midnight Oil? Men det vore som sagt bra att veta vilken hudtyp du har för att kunna bedöma om det kan vara något för mig.

Kommentera