Ålderns höst

Något dramatisk rubrik men med tanke på att detta är min sista höst som twenty-something i kombination med att min nya favoritprodukt rekommenderas för MOGEN HY så tyckte jag det passade.

wild-rose-beauty-balm-image

Wild Rose Beauty Balm från Neil’s Yard, mina vänner. Vilken mirakelkur! Jag lägger ett rätt tjockt lager som jag masserar in ordentligt efter sedvanlig rengöring på kvällen, och sover sedan med som ansiktsmask en gång i veckan. Jag har en vag misstanke om att känslig eller tunn hud kan reagera eftersom detta balsam har exfolierande egenskaper. Samma sak gäller ju för t.ex. mandelolja som man också kan sova med och som är utmärkt att ta bort smink med.

Jag tycker att ansiktsmasker som man sover med eller liksom kan lämna på huden är bäst. Det är ju i princip bara fuktmasker eller hudbalsam fungerar så, men hur som helst känns det perfekt för oss stressade själar som gärna gör flera saker samtidigt. Jag har vid några tillfällen lagt fuktmask inför flygresa och låtit masken sitta på under hela flygningen. Flygplansmiljön är oerhört torr så huden absorberar masken rätt snabbt. Om man tycker det är pinsamt att boarda med ansiktsmask, ska man i alla fall se till att ha med sig fuktspray.


Anna

Anna

Konstvetare svag för parfym, fantasy och 1800-talspoesi som lägger alldeles för mycket pengar på hudvård. Länge leve barocken! Och kläder i ull.

, , ,


3 svar på Ålderns höst

 1. Emelie 13 oktober, 2015 at 6:59 e m #

  Vad kul med entusiasmen och det verkar som en riktigt bra produkt!

 2. Birgitta 14 oktober, 2015 at 2:20 e m #

  Anna – du känner mig (och jag känner dig!) men jag är ändå inte riktigt säker på din hudtyp, så jag ställer samma fråga till dig som till Therese:

  Vad har du för typ av hy? Jag har (myc­ket) torr och (myc­ket) käns­lig hy och är stän­digt på jakt efter pro­duk­ter som kan göra något för mig. Det där om att man inte ska ha för feta krä­mer just runt ögo­nen stäm­mer till exem­pel inte på mig. Varje gång jag tes­tar något som är lite mindre tungt än typ vase­lin så utveck­lar jag efter några dagar till en vecka ett rött och fna­sigt och svi­dande ögon­lock. (Utan tvi­vel skulle det efter ytter­li­gare några dagars test bli två dito, men av någon anled­ning bör­jar det all­tid med det ena.) Det enda som hjäl­per då är en vecka eller två av att kleta in hela ansik­tet med hyd­ro­kor­ti­son­salva till kväl­len — och så upp­repa det med ytter­li­gare ett extra tjockt lager på ögon­loc­ken efter en timme när den sugits in totalt och för­svun­nit. Och sen igen på mor­go­nen. Så allt som heter »olja« eller »fet« eller »tung« eller ”särskilt närande” etc. får mig att lystra. (Och jag är nog LITE mer i behov av produkter för mogen hy än vad du är…) Men det vore som sagt bra att veta vil­ken hud­typ du har för att kunna bedöma om detta kan vara något för mig.

  • Anna
   Anna 16 oktober, 2015 at 7:37 f m #

   Birgitta, jag har också känslig men oren hy som tenderar att bli glansig. Jag kan reagera väldigt starkt på produkter och har ju eksemhy vilket verkar vara ett släktdrag hör jag. Ett märke som funkar extremt bra på min hy är decleor. Deras fuktmasker är extremt milda. Jag tycker du ska prova en sån! Och kanske använda Wild rose balm som peeling först och se hur huden reagerar. Dvs låt den sitta på tio min och massera sen bort med ljummet vatten och en liten frottéhandduk

Kommentera